Over

Meer informatie over Vreugdenhil Onderzoek & Advies.

Lees meer

Projecten

Bekijk hier de projecten van Vreugdenhil Onderzoek & Advies. Lees meer

Publicaties

Bekijk hier de publicaties van Vreugdenhil Onderzoek & Advies. Lees meer

 

vrouw verrekijkerVreugdenhil Onderzoek & Advies is gespecialiseerd in het uitvoeren van en/of ondersteunen bij onderwijskundig onderzoek en advies en het adviseren of onderwijzen van minder ervaren onderzoekers. Berber Vreugdenhil heeft ruime ervaring in het opzetten, uitvoeren en uitwerken van onderzoeksprojecten. Tevens is zij bedreven in adviseren op basis van deze onderzoeken en kennis van (ontwikkelingen in) het onderwijsveld. De laatste jaren heeft zij ervaring opgebouwd met het verzorgen van onderwijs over het lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties en over het zelf opzetten, uitvoeren en rapporteren van (praktijkgericht, empirisch) onderzoek.

Na het afronden van haar studie Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in 2000 werkte Berber als junior onderzoeker en junior docent (psychometrie) aan deze universiteit. Vervolgens maakte zij de stap naar meer praktijkgericht en beleidsgericht onderzoek door als onderzoeker te gaan werken bij IVA beleidsonderzoek en advies in Tilburg. Daar werkte zij onder andere mee aan de jaarlijkse ICT-onderwijsmonitor en deed zij onderzoek naar (Team)Onderwijs op Maat en de uitstroom van leerlingen praktijkonderwijs. Bekijk bij de publicaties met welke thema’s zij zich hier verder heeft bezig gehouden.

learn toetsenbord

Ook werkte zij enkele jaren als beleidsmedewerker bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar adviseerde zij bij het redigeren van onder andere (studie)handleidingen en schreef zij onderwijsinhoudelijke notities, bijvoorbeeld over de belofte van het constructivisme en over kennistoetsing in competentiegericht onderwijs. Verder deed zij onderzoek naar onder andere keuzeprocessen van studenten bij het kiezen van een minor en good practices van studieloopbaanbegeleiding.

 

Na een periode als (senior) onderzoeker verbonden te zijn geweest aan het lectoraat Morele Vorming besloot zij als freelancer verder te gaan en werd onderzoeks- en adviesbureau Vreugdenhil Onderzoek & Advies opgericht. 

 

krulVreugdenhil Onderzoek & Advies is sterk in kwalitatief, praktijkgericht (onderwijs)onderzoek, het presenteren van onderzoek aan opdrachtgevers en andere betrokkenen, vragenlijstconstructie- en analyse, snel en gedegen literatuuronderzoek, helder rapporteren en in het begeleiden, adviseren en onderwijzen van andere onderzoekers of studenten. VO&A kan zich snel inwerken in een onderwerp en beschikt over professionele communicatieve vaardigheden.

 

Lees meer over de projecten die Vreugdenhil Onderzoek en Advies tot nu toe heeft uitgevoerd en neem gerust contact op voor nadere kennismaking en bespreking van wat VO&A voor u kan betekenen.Berber


 

Lees hier meer over hoe anderen Vreugdenhil Onderzoek & Advies ervaren.

FacebookTwitterLinkedin